Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

"K" som i kortslutning

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När kroppen av den vackra och egensinniga Lorna Kepler hittas i hennes ödsligt belägna hus är den så starkt förruttnad att dödsorsaken inte går att fastställa. Det saknas motiv både för mord och självmord. Så småningom läggs utredningen ner och fallet läggs till andra olösta dödsfall.

Men Lornas mor vägrar att ge upp. Hon är övertygad om att dottern blivit mördad och blir besatt av tanken att finna hennes mördare. Hon söker upp den kvinnliga privatdeckaren Kinsey Millhone som efter viss tvekan åtar sig fallet.

I sitt sökande efter sanningen får Kinsey kontakt med en skoningslös och ond värld som hon aldrig tidigare rört sig i. En värld av girighet, falskhet och lyxprostitution. Det visar sig att Lorna var en förmögen ung dam med vidlyftiga planer. Ingen kände till hennes dubbelliv och det blir inte lätt för Kinsey att berätta för sin uppdragsgivare vad hon kommit fram till.

(Bra Böcker)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

303

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

320

Språk