Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hetta

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det råder värmebölja i Isola när Steve Carella och Bert Kling kallas till en lägenhet där en kvinna funnit sin man död.
De två detektiverna slås genast av den fruktansvärda värmen i makarna Newmans lägenhet. Den visar sig bero på att luftkonditioneringen inte är i gång, något som verkar besynnerligt med tanke på att temperaturen utomhus passerat trettiofem grader.
När Kling hittar en nästan tom burk sömnmedel i badrummet ligger tanken på självmord nära till hands, särskilt som mrs Newman berättat att hennes man Jerry var alkoholiserad, led av depression och ofta hotat ta livet av sig.
I väntan på obduktionsrapporten irriteras dock Carella av frågan om luftkonditioneringen. Varför skulle någon stänga av den under den varmaste sommaren på tio år?
Medan Carella och Kling grubblar över den frågan - och Bert Kling dessutom pinas av privata bekymmer - dyker en person ur den dödes förflutna upp med en förbryllande upplysning: Jerry Newman led av medicinskräck och vägrade ta sömnmedel. När det därtill framkommer att han efterlämnat ett betydande arv börjar detektiverna från 87:e tro att hans avsked inte varit helt frivilligt...

(baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

186

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

223

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk