Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snö ska falla över snö som fallit

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Dan Kaspersen återvänder i kallaste vintern till sin hembygd efter två år i fängelse. Broderns oväntade självmord och viljan att förändra sitt rastlösa liv får honom att söka efter förklaringar till det som hänt såväl i barndomen, då bröderna stod varandra mycket nära, som bland människorna på orten. På begravningsdagen blir byns rike man, Oscar Thrane, brutalt misshandlad och snart står polisen på trappan till Dans föräldrahem.
Levi Henriksen realistiska roman om antihjälten Dan Kaspersen är en stark och berörande berättelse om brott och straff, om skuld och ansvar. Med ett gnistrande bildrikt språk tar författaren oss med på ett äventyr så som bara en stor berättare kan. (Baksidestext, Kabusa, 2006)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Dan Kaspersen gick innan församlingen kommit halvvägs i "Där rosor aldrig dör". Något i luften sa att det snart skulle snöa. Över fästningen låg molnen uppbunkrade. Vid en av gravstenarna rakt utanför porten hade någon stuckit ner en ros i snön.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

424

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

347

Språk

Översättare