Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Klangprovet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Man borde också använda detta med klangprov när det gäller vissa personer; så kunde man i tid få veta vad som finns inom dem och man skulle kunna skydda sig mot överraskningar."

Klangprovet är ett prov som stenhuggaren använder sig av för att konstatera om en sten är hållfast eller om den innehåller gömda sprickor eller hålrum. Men i Siegfried Lenz' nya roman har titeln en vidare syftning.
Inte ens stenen; det mest hållbara av alla material, är skyddad mot förgängligheten. Hur mycket större påfrestningar är inte människans värld utsatt för! I sin roman berättar Lenz historien om en familj i dagens Tyskland: stenhuggaren Hans Bode och hans son Jan som en gång drömde om att bli lärare men som förtjänar sitt levebröd som varuhusdetektiv. Hos familjen bor också Lone, översättaren, med sin skyddsling Fritz. Och en dag drabbas de av den stora tragedin...

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

354

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

338

Förlag

Språk

Översättare