Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Död och lite kärlek

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Samma dag som kriminalinspektör Anastasia Kamenskaja ska gifta sig med sin mångårige livskamrat Alexej får hon ett brev där hon hotas till livet. I rådhuset skjuts några timmar senare en brud till döds, och i tron att kulan var riktad mot henne själv ger sig Anastasia i kast med utredningen. Ganska snart står det klart att hon inte är den enda som hotats, och ytterligare en brud får sätta livet till innan Anastasia inser att någon är ute efter alla kvinnor som ska gifta sig i Moskva den dagen.

Alexandra Marinina ger i sin nya deckare en mörkare bild av dagens Ryssland än i sina två tidigare böcker Mördare mot sin vilja och De som dör först.

(Wahlström & Widstrand)

Ämnen och teman

Originalspråk

Textutdrag

Arbetsdagen led hastigt mot sitt slut, men Anastasia Kamenskaja försökte fortfarande få ordning på virrvarret av papperslappar, anteckningar och statistiska tabeller.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

ett fall för Anastasia Kamenskaja vid Moskvapolisen

Utgivningstid

Sidantal

332

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk