Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kvinnorna på Larsvik

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
En litterär come-back av stort intresse innebär detta framträdande av Gund von Numers-Snellman efter sexton års tystnad. Det är en stor fond av människokunskap författarinnan hunnit samla, sedan hon gav ut >>De ensamma gårdarna>>, och den nya romanen är även präglad av en mycket personlig stil. Den innebär ett märkligt genombrott i hennes litterära produktion.

Kvinnorna på Larsvik är romanen om ett åldrigt herresäte i västra Nyland och om tre kvinnogestalter, pregnant tecknade mot bakgrunden av en gammal krigarsläkts öden och de senaste årens stora händelser. Krigarblodet och godsägarblodet lever på ett sällsamt sätt i den sista ättlingens, Barbi Björners ådror, men inners inne är hon även kvinna. Historien om hennes utveckling under två krig, till hennes Larsviks skjuts i brand av ryssarna hösten 1941, är berättad på ett fascinerande sätt. Livfullt gruppera sig omkring detta kvinnoöde skildringar ur officerslivet och av evakuerade på herrgården under vinterkriget, och gripande framställes officershustrurnas tragedi och den finska kvinnans offervilja in i döden. Som helhet formar sig denna bok till en upplyftande aktuell roman, buren av ett äkta patos.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Det var förvår i bergen när Ebba Björner kom söderifrån genom dalgången upp mot Ettal kloster.
Hon körde långsamt, som om hon varit rädd att komma fram, och hon tänkte på den lilla madonnabilden därinne, i det allra heligaste. Ludvig der Bayrer hade burit den dit under ryttarmanteln, när han kom med sitt hov av stränga korsriddare och dygdädla fruar för att grunda sitt heliga samfund i bergen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

220

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

254

Förlag

Språk