Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Över mörka vatten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är i september 1939, några dagar efter andra världskrigets utbrott. Pan Americans Clipper, det mest luxuösa passagerarflygplan som någonsin byggts, ger sig av på en ödesdiger färd från Southampton till New York.
Ombord finns en brokig skara människor: fascisten lord Oxenford och hans excentriska familj; den tysk-judiske vetenskapsmannen Carl Hartmann, på flykt undan Hitler; den charmerande gentlemannatjuven Harry Marks; den förmögna amerikanska affärskvinnan Nancy Lenehan och hennes svekfulle bror, inbegripna i en hätsk maktkamp; FBI-agenten Ollis Field, som eskorterar en ökänd mafioso till ett väntande fängelse i USA...
Industrimagnater och societetslejon, lycksökare och äventyrare. Människor som jagas av det förflutnas skuggor eller desperat söker undkomma krigets faror.
Men vad ingen av dem vet, är att färdmekanikern Eddie Deakin bär på en fruktansvärd hemlighet: en grupp gangsters har tagit hans hustru som gisslan och beordrat honom att lägga om planets kurs och tvinga det att nödlanda.
Medan stormbyarna hopar sig över Atlantens mörka, hotfulla vatten styr Clippern rakt in i en mardröm som ingen av de ombordvarande kan fly ifrån. Innan den trettio timmar långa resan är till ända kommer deras liv att ha förändrats för alltid - om de överlever...

(Bonnier, 1992)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

468

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

421

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk