Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Efter floden

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Efter floden är en postapokalyptisk science fiction-roman från 1982. Boken utspelar sig på en plats som en gång i tiden kallades Sverige. Ett globalt atomkrig har utplånat civilisationen och en liten människospillra hankar sig fram i Stockholms skärgård, där sanden har smält till glas. Edwin »Fittmun« försörjer sig som älskare åt sjökaptener och överges en dag på en ö bebodd av åldrade straffångar... Nu är det dags för en ny generation att upptäcka PC Jersilds klassiska framtidsdystopi.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Inga måsar följer oss när "Diana" lämnar öppet vatten. Med dieseln strypt till kvävningsgränsen och seglat revat styr vi in mot vad som ser ut att vara mynningen av en kilformad vik. Nu slår Kapten av motorn helt. Tystnaden efter dieseldunket pulserar slött i öronen, när båten nigande föses in i viken på sitt eget svall. Därinne ligger vattnet slätt och blytungt; himlen har hela morgonen varit täckt av en oljig molnfäll.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

265

Förlag

Språk

Lisätietoja

Coltso, 2011

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk