Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jerusalems vaka

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är tidig eftermiddag den 14 Maj, 1948, i världens heligaste stad. Spänningen är hög eftersom detta är dagen då de brittiska trupperna ska överlämna nyckeln till Sions portar och avlägsna sig. De kommer att lämna efter sig judiska och muslimska styrkor som krigat i månader för att få kontroll över en helig stad. Den stad som de alla är villiga att dö för.

Det är en imponerande samling personligheter, fångade i utsatta lägen, vars levnadsöden gör Jerusalems Vaka till en oförglömlig berättelse som är omöjlig att lägga ifrån sig. Precis som i de tidigare sionserierna, har Bodie och Brock Thoene skrivit en magnifik historisk berättelse om de viktiga händelserna som utspelar sig tiden efter det brittiska avlägsnandet. Bodie och Brock är kända för att skriva gripande berättelser som är rika på historisk äkthet och dramatik.
(Bornelings Förlag)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

324

Språk

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

354

Språk

Översättare