Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lustarnas herre

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det är en kall natt i Frygien år 404 f Kr. Himlen är hög och klar. I ett enkelt hus nära en namnlös by håller timglasets sand på att rinna ut för två älskande.
Det är hetären Timandra, som från barnsben lärts upp i sinnlighetens konster och umgåtts med filosofer och konstnärer, flöjtspelare och danserskor.
Mannen vid hennes sida är den legendariske Alkibiades. Skön och begåvad, högättad och rik, lockig och läspande, bedårade och betvingade han hela sin samtid.
Det stora kriget mellan Athen och Sparta har tvingat dem på flykt från Attikas solljus. Vänner och fiender har stupat. Vad som väntar är ovisst.
Alkibiades dramatiska liv speglas – i all sin glans och skröplighet i timandras ögon, och hennes berättelser ger sällsam färg och must åt människor och händelser ur Greklands guldålder.
Theodor Kallifatides skildrar i denna fängslande roman en tid då livsglädjen och lusten brusade starka, men då också tillvarons stora frågor nådde ytan.

(baksidestext)
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Mannen låg vid min sida. Orörlig. Naken. Svettdroppar glänste på hans panna, belysta av skenet från eldstaden, de sög det till sig, förvandlades till en krans av eld.
Det var då jag hörde stegen. jag stelnade till. Mannen andades djupt. Lugnt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
roman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
239
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
251
Språk
Översättare