Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stiftelsen och tiden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det stora vintergatsimperiet tillhör sedan länge historien. Men Stiftelsen har blivit en makt som omfattar allt större delar av det forna imperiet.
Det har nu gått 498 år sedan Stiftelsen grundades av vetenskapsmannen Hari Seldon Terminus, Stiftelsens huvudplanet, befinner sig i en period av lugn och välstånd. En mindre kris har lust klarats av. Då uppenbarar sig ånyo Hari Seldon, eller snarare, hans holografiskt inspelade bild. Mötet med grundaren ger upphov till några synnerligen besvärande frågor och den unge politiker som ställer dem blir förpassad ut i rymden för att själv söka svaret: Existerar Andra Stiftelsen fortfarande? Och utövar den alltjämt sin kontroll över människosläktets öden? Han finner till slut ett svar,ett mycket oväntat svar.
Efter ett decennium är Isaac Asimov tillbaka med en hett efterlängtad roman, som tar vid där Stiftelsetrilogin slutar. Det är berättelsen om de vetenskapliga sammanslutningar som bildades av psykohistorikern Hari Seldon för att rädda mänskligheten undan 30000 års barbari. Första Stiftelsen med dess inriktning på vetenskap och teknik och Andra Stiftelsen som utvecklar sina kunskaper i det mänskliga psykets dolda krafter.

Stiftelsetrilogin har blivit en SF-klassiker läst av millioner.
Stiftelsen och tiden är en värdig uppföljare.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

406

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

453

Förlag

Språk

Översättare