Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Påskön

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1913. Elsa Pendelton är nygift och på väg till Påskön med sin man, som är antropolog och har sänts ut av Royal Geographic Society för att studera de jättelika moai-statyerna på Påskön. Med på färden är också Elsas yngre syster.
Sextio år senare far Greer Farraday, en amerikansk botaniker, till Påskön för att forska om öns tidiga vegetation. Men det är inte enbart forskningsiver som driver henne. Hela hennes tillvaro är i gungning efter makens död och hon hoppas att en ny omgivning ska hjälpa henne att få ordning på sitt liv. En dag får Greer veta att en gammal kvinna från Europa lever i en grotta på ön …
Två starka, oförskräckta unga kvinnor, som visar sig ha många beröringspunkter, står i centrum - den tredje ”huvudpersonen” är den fascinerande och mytomspunna Påskön själv.

Påskön är en dramatisk, mångbottnad och mycket intelligent roman om kärlek och arbete, tillit och svek, förgången tid och nutid, och om hur människor upptäcker sanningar om sig själva och sina närmaste.
(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

396

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk

Översättare