Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gamla synder

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En grupp skådespelare från London samlas till kollationering på ett romantiskt skotskt herrgårdspensionat. Under den skenbart lugna och kultiverade ytan driver starka spänningar sitt spel. Där finns erotiska förvecklingar, nattsvarta hemligheter och yrkesavund. Innan det första dygnet är till ända har två bestialiska mord förövats. Motvilligt men lojalt far kommissarie Thomas Lynley från New Scotland Yard upp till Högländerna. Naturligtvis finns också hans assistent Barbara Havers på plats. Deras arbete medför många dramatiska avslöjanden som till slut leder fram till den ohyggligt spännande upplösningen.

(Norstedts förlag)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Gowan Kilbride, som var sexton år gammal, hade aldrig varit mycket för att stiga upp tidigt. Medan han fortfarande bodde hemma på föräldrarnas gård hade han klagat högljutt varje morgon när han släpade sig ur sängen och med stön och jämmer låtit alla inom hörhåll få veta hur litet han uppskattade att vara bonde. Så när Francesca Gerrard, nybliven änka och ägare till den största egendomen i trakten , beslöt sig för att göra om sitt stora skotska hus till hotell för att ta igen det hon förlorat på dödsboets skulder, presenterade sig Gowan för henne och lät henne förstå att han var precis den hon behövde för att servera, blanda drinkar och övervaka en hop giftaslystna unga damer, som utan tvivel skulle söka arbete som servitriser eller uppasserskor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

340

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

405

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk