Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fakta om Finland

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En ny bok av Erlend Loe, utropad till litterärt fenomen och talesman för sin generation! I Oslo bor en man som ska göra en broschyr som lockar norska turister till Finland. Visserligen har han aldrig varit där, men han uppfinner raskt en finsk farmor. Detta ska bli ett mästerverk! Om det inte varit för hans ångestfyllda förhållande till det våta elementet. Något oväntat händer, han möter en ung kvinna. Plötsligt ställs det krav på honom. Allt börjar accelerera. Broschyren blir alltmer ohanterlig. Förhållandet till Finland utvecklar sig till rena styrkeprovet.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Jag drömmer om vatten igen. Drömmer att vattnet är på mig och i mig och runt mig, och att det flyter och flödar och droppar, och jag har hört att drömmar om vatten betyder förändring och varenda gång jag drömmer om vatten tänker jag: satan, förändring nu igen. Ska det aldrig ta slut?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

251

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

224

Språk

Översättare