Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vi pryder oss med horn

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En segelskuta är en hårt sluten värld av män, tvingade att dag och natt leva tätt tillsammans. Ombord på skonaren Fulton fanns fyra man i ruffen. Den jättelike matrosen Gullhästen grov och råbarkad men förunderligt mänsklig. Bjarne som klättrade som en markatta i riggen och inte kunde tåla svaghet. Kocken, svåråtkomlig och undanglidande, och Prästen med sitt förspillda liv.
De avslöjar alla ofrivilligt sina svagheter för varandra, balansen mellan kamratskap och antagonism är svår att upprätthålla. Det friska saltmättade livet på Fulton blandas med möra underströmmar av själslig nöd, svartsjuka och könshunger. Men där finns också äkta gemenskap i jakten på en svårfångad råtta och i en sjömans glädje över fyllda segel och ett gungande däck.

(baksidestext, Forum 1973)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

300

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

307

Förlag

Språk

Lisätietoja

Forum, 1973

Första publikation

ja

Språk