Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Legat till en trolös

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det påstås att minst en miljon människor är engagerade i underrättelsetjänster världen över. Några hundra eller tusen av dem finns i Sverige. Greger Tragg är en av dem.
Men även spioner blir äldre. I valet mellan en osäker pension eller en tid av ekonomisk trygghet och frihet från svek och förräderi väljer Greger Tragg och Lutz Köstner att satsa på sig själva när ett tillfälle yppar sig. Köstner är chef för en avdelning i den östtyska underrättelsetjänsten och Greger Tragg är hans viktigaste medarbetare i Stockholm.
Deras förnämsta källa har under årtionden varit en man vars karriär fört honom högt upp i den svenska statsförvaltningen. Säpo är dem nu på spåren, och den egna organisationen överväger att förråda dem. Endast deras rutinerade förmåga att ständigt ligga ett steg före motståndaren kan rädda dem från katastrofen...
Handlingen utspelas några vårmånader för inte särskilt länge sedan. Miljöerna växlar hemtamt mellan Stockholm, Berlin, Basel och Irland. Men också mellan travbanor och ambassadpartyn, mellan de lyxhotell där skrupelfria affärsmän gör upp om storleken på mutor och den halvvärld där spelare, bookmakers eller spioner håller till.
Debuterande Kjell-Olof Bornemark tecknar övertygande de människor för vilka sveket eller förräderiet blivit ett normalt livsvillkor. LEGAT TILL EN TROLÖS är en spionroman av internationell klass, som tål att jämföras med genrens anglosaxiska mästare.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

228

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

243

Språk

Översättare