Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En perfekt spion

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Magnus Pym är en perfekt spion
Han är en av brittiska underrättelsetjänstens dugligaste medarbetare, ledare för den viktiga verksamheten vid ambassaden i Wien. Men plötsligt en dag försvinner han. Varför? Vart har han tagit vägen?

Har han hoppat av?
Bevisen tycks alla tala samma språk - men har Pym verkligen ägnat sitt liv åt ett skickligt dubbelspel? Är han förrädare av ett format som får Kim Philby att framstå som en blek skugga?

Den gäckande sanningen
om människan bakom den charmerande fasaden, det är den hans desperata kolleger söker sig fram mot längs osäkra spår. Och under tiden söker Pym sanningen om sig själv, Fjärran från den värld av internationella intriger som han behärskar så suveränt berättar Magnus Pym historien om sitt sökande efter ideal och kärlek, om ett liv bräddat av bisarra händelser, i skuggan av en far som var en svindlare av mytiska proportioner.

Den obevekliga jakten
på den perfekte spionen går mot sin slutpunkt medan bit läggs till bit i ett komplicerat pussel, tills förflutet och nutid korsas i en dramatisk och gripande final.

John le Carré är spionromanens mästare och nu har han skrivit sin finaste och mest personliga bok hittills. Thrillerspänningen behärskar han som ingen annan, och han tränger djupare än någonsin tidigare in i spioneriets och förräderiets drivkrafter i En perfekt spion

(text från omslagsfliken)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

697

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

507

Språk

Översättare