Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lord John och svärdets brödraskap

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

År 1758, mitt under det pågående sjuårskriget, strider Storbritannien på Preussens sida i Rhenlandet. För lord John Grey och hans äldre bror Hal utgör slagfältet en välkommen respit från plågsamma minnen: brödernas far, hertigen av Pardloe, sköt sig några dagar innan han skulle ha ställts inför rätta anklagad för förräderi och beblandning med jakobiner.

Nu 17 år senare är familjenamnet rentvått och dess ära återupprättad, men ett förestående bröllop blåser nytt liv i skandalen. Någon ansätter familjen Grey med hemligheter från graven, men Hal, som har egna hemligheter, vägrar att röra i saken och befaller sin bror att inte heller ägna den någon uppmärksamhet. I sin frustration vänder sig lord John till en man som varit såväl hans fånge som hans biktfader: den skotske jakobinen Jamie Fraser.

Men krig, en förbjuden kärlekshistoria och Jamie Frasers egna hemligheter försvårar lord Johns sökande efter sanningen. Ända till Fraser ger honom den saknade biten i ett förbluffande pussel – varpå lord John, som kommit i kläm mellan sitt mod och sitt samvete, måste bestämma sig för om familjens ära är värd hans eget liv…

(Bra Böcker)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

445

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

445

Språk

Översättare