Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det svarta tornet. 2, Följeslagarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

DE TRE BLIR DRAGNA
DET MÖRKA TORNET II

Stephen King har själv kallat Det mörka tornet för sitt livsverk. Han började skriva på romansviten vid nitton års ålder; utgav den första boken vid 35 och den sjunde och sista delen vid 57. Nu utkommer Det mörka tornet för första gången komplett på svenska.

I andra delen av sitt fascinerande epos återvänder Stephen King till Det mörka tornet. Roland har på ett mystiskt sätt klivit genom en port i tidsväven som tar honom till New York, där han slår sig ihop med den provokative Eddie Dean och den modiga Odetta Holmes. En vild kamp har börjat där utomvärldsliga fiender och den undre världens ondska samverkar för att förhindra Rolands desperata jakt på Det mörka tornet. Genom att mästerligt väva samman mörka fantasier med kallhamrad realism, driver De tre blir dragna läsaren ständigt fram mot nästa kapitel.

(Baksidestext)

- - -

Följeslagarna är tre: Fången, Skuggornas dam och Knuffaren, som också är Dödens budbärare. De kallas från vår egen tid till den värld Bortom de Blå Bergen och Bortom Katastrofen där Revolvermannen Roland utkämpar sin strid mot Ondskans makter. De blir hans ledsagare, hjälpare och ibland motståndare på den livsfarliga vandringen mot Det Svarta Tornet som hägrar i fjärran.

Följeslagarna är den självständiga andra delen i Stephen Kings stora romanbygge om Det Svarta Tornet. Första delen Revolvermannen; den lämnar Roland vid Havet, inför solnedgången. Följeslagarna börjar på samma strand, några timmar senare, med en dramatisk konfrontation...

(baksidestext, 1990)

- - -

Romansviten Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk – ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst.


På en öde strand vid världshavets strand finner Roland av Gilead, den siste revolvermannen, tre sällsamma dörrar. De öppnas alla till vår egen värld, men till skilda tider och människor. Dörrarna leder Roland till den hätske, trotsige Eddie Dean, till den modiga, sargade Odetta Holmes, och till den sadistiske mördaren Jack Mort.

Här fortsätter Stephen King sin saga om Rolands sökande efter Det mörka tornet. Han får medhjälpare men också en glimt av de väldiga krafter han måste övervinna. Och när färden fortsätter är Roland sargad i kropp och själ.

Vägen till Det mörka tornet är lång. Men den första sträckan är över.


”Stephen King är mästerlig när det gäller att skapa levande, andande, trovärdiga personer.”
– Baltimore Sun

(Bonnier, 2017)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Revolvermannen vaknade ur en förvirrad dröm som tyckte bestå av en enda bild: den av Sjömännen i tarokleken ur vilken mannen i svart vänt upp (eller föregivit sig vända upp) revolvermannens egen plågade framtid.
Han drunknar, revolverman, sade mannen i svart, och ingen kastar till honom en lina. Pojken Jake.
Men detta var ingen mardröm. Det var en god dröm.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

413

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Nyöversättning. Första svenska upplaga 1990 med titeln: Det svarta tornet. 2, Följeslagarna.

Utgivningstid

Sidantal

462

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

468

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

413

Förlag

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1990 med titeln: Det svarta tornet. 2, Följeslagarna. Första upplaga i denna översättning 2006. - Även utgiven med titeln: Det mörka tornet. 2, De tre blir dragna