Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödens udde

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Gary Browne är en ung, välklädd försäljare av uppslagsböcker som aldrig har tvivlat på sin förödande dragningskraft på kvinnor. När han får se två kvinnor i färd med att byta ett bildäck stannar han genast in vid vägkanten.
Senare hittas en av kvinnorna mördad.
Den enda som kan hjälpa polisen att identifiera mördaren är Kate Wilson, en oansenlig kvinna i fyrtioårsåldern med regelbundna vanor. Men hon har flera anledningar att hålla tyst... Mördaren vet att Kate kan avslöja honom, och han spårar henne till den lilla landsortsstad där hon bor tillsammans med sin tyranniska mor. När han slutligen hittar henne är det risk för hennes liv och för att hela hennes märkliga dubbelliv kommer att avslöjas.

(baksidestext, Tiden: 1987)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Mrs Maud Wilson satt och väntade i sitt sovrum i Chestnut Avenue nummer 11 i Ferringham. Ett reklaminslag visades på TV-skärmen framför henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

230

Förlag

Språk