Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vinden går över gräset

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Eirene är nygift med Celer som hon väntat på i fyra långa år. Marcus Aurelius är kejsare och tiden av fred i Romarriket är slut. Livet som gift blir inte vad Eirene önskat, kriget har gjort hennes man till en annan, och de är som främlingar inför varandra. När Celer dör i pesten återvänder Eirene till sina föräldrars hus och gifter snart om sig.
Så möter hon Saio, en man märkt av många krig, som berättar om det Celer aldrig berättade. Det är en man hon kan älska, men det är förbjudet. I sin längtan efter den stora, gränslösa kärleken söker hon sig till de kristna, ett val förenat med stor fara.

Vibeke Olsson återvänder i sin nya roman till romartiden, och som i flera av sina tidigare böcker låter hon ett historiskt skeende belysa ett modernt. Vinden går över gräset är en berättelse om kärlekens oberäkneliga vägar, och om civilisationens pris.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Detta är alltså Vindobona. Apollodora Eirene öppnar långsamt ögonen. Fönsterluckorna står lite på glänt, en strimma gryning läcker in i rummet. Ingen sol ännu, det måste vara tidigt.
Detta är alltså Vindobona.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

238

Förlag

Språk