Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En smula dröm, en smula kärlek

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Kära läsare!
Jag var trött på att skriva väluppfostrade böcker. Så jag skrev En smula dröm, en smula kärlek, en roman som breder ut sig med armbågarna på bordet och inte alltid håller sig inom de konventionella ramarna för hur en roman skall vara konstruerad. Men jag ville fortsätta som förut med att skriva lättillgängligt och underhållande om allvarliga ting. Framför allt ville jag berätta.
En smula dröm, en smula kärlek berör många ämnen: barndom, förlust, svek, kärlek, heder, mediasamhällets vansinne, men i förgrunden finns människan, främst Esther Fischer, en ung och arg engelsk journalist som tror på sanningens makt och som försöker leva sitt liv och göra sitt jobb med principerna i behåll. Och Linus, en svensk arkitekt, en vacker drömmare som vill uppföra oförglömliga byggnader och som trampar på sina principer när de reser sig i vägen för hans mål.
Boken utspelar sig delvis i London och delvis på en svensk västkustö inte helt olik Marstrand. Jag hade väldigt roligt när jag skrev den och jag hoppas att ni ska få lika mycket nöje av att läsa den."
Marika Cobbold Hjörne

Marika Cobbold Hjörne är sedan många år bosatt i England. Hon slog igenom 1993 med Guppy till kvällsmat och har sedan dess nått stora läsarskaror med sina böcker.

(Bonniers)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

428

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk