Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dick, Docenten och Jane

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Dick är litteraturrecensent på en av de tongivande dagstidningarna, Jane är hans fru och Docenten var en gång i tiden hans välgörare. På kort tid har mycket hänt i Dicks liv och just nu befinner han sig i sin mörka radhuslägenhet och känner att någon står ute bland träden i parken och siktar på honom med ett vapen.
När tröttnade hans hustru Jane på honom? Varför är han tvungen att smyga omkring i sitt eget hem beväpnad med metalldelen från dammsugarslangen?

Dick Soderstrom med anlag för elallergi är en antihjälte i äkta Fredrik Lång-stil. Dick, Docenten och Jane bjuder på allt från romantik och spänning till intelligent och lekfull satir. Men i skildringen av ett äktenskap i upplösning och i kritiken av det rådande kulturklimatet finns också en hel del allvar.

(baksidestext)
I början av Fredrik Långs nya roman står huvudpersonen, litteraturrecensenten Dick i sin mörka radhuslägenhet och känner att någon står ute bland träden och siktar på honom med ett vapen. När tröttnade hans hustru Jane på honom? Varför är han tvungen att smyga omkring i sitt eget hem beväpnad med metalldelen från dammsugarslangen?
Dick, Docenten och Jane är en spännande, bitsk och rolig roman om ett äktenskap i upplösning och en svidande kritik av det rådande kulturklimatet. Den har också en hel del att säga om faran med elektrisk strålning. När Fredrik Lång skriver satir är han underhållande men absolut inte ofarlig.

(Schildts & Söderströms)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Dick visste att Jane hade varit där. Han visste inte hur han visste det, och tanken på att han var säker på sin sak förlamade honom så till den grad att han inte förmådde formulera ett enda skäl till sin visshet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

209

Språk

Översättare

Lisätietoja

Suomennettu käsikirjoituksesta

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

223

Förlag

Språk