Jan Lööfs serier. Volym två

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kartago fortsätter samla Jan Lööfs serier i praktvolymer och här kommer nu den andra delen. Boken innehåller några av de bästa av det klassiska sextiotalsserien "Felix", med äventyren: Flygande tefat, Fantomen, Varulven, Vilda västern och Ben Hassans skatt. Dessutom en fantastiskt serie med Tintin på sitt sista uppdrag som en gammal åldrad man, där han till slut kommer ut ur garderoben och gifter sig.

I denna volym får vi stifta bekantskap med serien Bellman som handlar om en radikal söderkis och pilsnergubbe i "antihjälte"-tradition som jobbar på en tidningsredaktion. Där figurerar bland andra Jan Myrdal och seriekollegorna Mandrake och Dagobert. Serien publicerade först i Folket i Bild/Kulturfron.

En annan serie handlar om hur Jan Lööf kliver in i en tidsmaskin och träffar sig själv som ung. Vidare berättar Jan Lööf om musikinstrumentens historia och hur man arbetar med datorn som tecknarverktyg. Boken avslutas med en längre intervju, något som är mycket ovanligt, eftersom Jan Lööf nästan aldrig ger intervjuer.

(Kartago)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

205

Språk