Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Efter Onkel Edvard

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Efter Onkel Edvard" är en äventyrsroman i den stora historiska stilen med färgrika händelser, ett vimmel av figurer och rikt flätad handling.
Onkel Edvard fann i sin ungdom, Berlinkongressens år 1878, Hollands tulpaner alltför svala och sökte mera glöd hos rosorna i Bulgarien. Vid den tiden skar sig stormaktsintressena där efter det rysk-turkiska kriget. Tiden var orolig.
Onkel Edvard drogs genom sitt bulgariska äktenskap in i landets komplicerade politik. Han stödde Stambolov och Makedoniska Kommittén men övergick till en fronderande rörelse, "Plevna".
Romanens egentliga handling börjar 1912, då Onkel Edvard följer "Titanic" i djupet och Popua Coda föds i Amsterdam. Popuas far, den lätt förvirrade kompositören Bonifatius Coda, är gift med Onkel Edvards brorsdotter Laura. Han invecklas nu mot sin vilja i intrigerna på Balkan. Hans rättrådighet tillåter honom inte att dra sig ur situationer, som han helst hade velat undvika. I Balkankrigen dekoreras han för tapperhet i fält av både turkar och bulgarer och det utan att förråda någondera. När hans son Popua Coda når vuxen ålder, är familjeproblemen på väg att lösas.
"Efter Onkel Edvard" är en strålande berättarglad och underhållande roman.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Popua Coda föddes på eftermiddagen den 6 april 1912 i ett vackert hus i Amsterdam.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en inte helt sann berättelse

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

234

Förlag

Språk