Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

...när du kommer ut i livet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

»...när du kommer ut i livet» är den avslutande delen i Tora Dahls stora romancykel om Gunborg Haag. Efter sommarlovet återvänder hon till sin flickskola, där hon på hösten skall ta sin »mogenhetsexamen». Hon är samma oppositionella och självständiga unga kvinna som förut, och hon stöter de vuxna genom att hävda nya och revolutionerande åsikter. På kvällarna hör hon Ellen Keys föreläsningar på Arbetarinstitutet, och hennes favoritdiktare är den »förfärlige» Carl Jonas Love Almqvist. Ofta känner hon sig ensam och oförstådd. Men hennes inre styrka bär henne över svårigheterna, och livet öppnar sig för henne med nya erfarenheter, nya upplevelser.
I romanserien om Gunborg har minnesgodhet och klokhet tillsammans med en unik diktargåva skapat en av vår litteraturs sannfärdigaste och vackraste skildringar av ett barns och en ung flickas utveckling.

(baksidestext, 1969)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

325

Förlag

Språk