Tintin och hajsjön

Typ

tecknade serier, album
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Nypremiär för Tintins filmalbum.

Tintin, kapten Haddock och Dupondtarna reser till Syldavien för att besöka Professor Kalkyl och beskåda hans nya uppfinning, men något går snett under flygresan. Planet fattar eld, men Tintin lyckas nödlanda och senare får de hjälp av barnen Niko och Nouchka. Flera andra figurer från Tintinserien dyker också upp i äventyret, som Bianca Castafiore och Tintins ärkefiende Rastapopoulos.

Tintin i hajsjön är en franskspråkig tecknad långfilm som hade premiär 1972 och alltså firar 50-årsjubileum i år. Samtidigt med filmen producerades en serieversion av äventyret, som vid utgivningen 1973 fick den snarlika svenska titeln Tintin och hajsjön.

Det svenska seriealbumet trycktes i nya upplagor fram till 1990-talet, men försvann därefter ur sortimentet. Närmare 30 år senare och till glädje för såväl nostalgiker som nytillkomna Tintinläsare är det äntligen dags för ny upplaga av Tintin och hajsjön, nu i ny översättning av Björn Wahlberg

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

44

Språk

Muu tekijä

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

44

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

På omslaget även: Filmalbum.

Muu tekijä

Utgivningstid

Språk

Muu tekijä