Fireli och Mireli

Typ

sagor, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Förord: Striden mellan gott och ont, det väsentliga mänskliga problemet, som aldrig förändras inom människan på jorden, lever evigt i den goda sdagans symbolik. I vårt maskinella och kommersiella tidevarv är fantasins värld den värld ur vilken vi kan hämta kraft och hopp. Sagan frå inte fråntas barnen. Sagolandet med alla dess under är barnens värld. Den äkta sagoberättaren är till för barnens skull, och tillsammans bilda de ett hemligt förbund, där det otroliga är verklighet och djup sanning.
Vi presentera här en samling sagor berättade av Mona Leo, känd genom sin fantasifulla dockteater. Vi skänker med denna lilla bok åt barnen "Sagan" berättad av en verklig sagoberätterska. Förläggaren
Innehåll: Sagan om haren Nallus, Den stygga Puppeli, Fireli och Mireli, Tutte och älvan, Trollets makt, Nisse Lilleman, Paradisets äppel, Kissemisse och Linda, Skvaller-Pan och näcken, Den blinde ryttaren.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

tio sagor

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

56

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

56

Språk

Översättare

Illustratör