Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Julius och pusskalaset

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Julius har just insett att han är kär i Linn. Hon går i samma klass som Julius, i ettan på en skola i Stockholm. Han bestämmer sig för att fråga henne om hon vill bli ihop med honom. Det visar sig vara svårare än han trodde, dels för att han inte riktigt vet hur han ska säga det och dels för att bästa kompisen Isak ständigt hittar på bus som sätter käppar i hjulet. Men när Linn bjuder Julius på sitt födelsedagskalas sista helgen innan sommarlovet, och ryktet säger att det är ett äkta pusskalas, bestämmer sig Julius ändå för att göra ett försök.
Julius är en alldeles speciell kille, och samtidigt alldeles vanlig. Han prövar sig fram, gör sin grej fast ibland blir ju inte allt som man tänkt sig. Men allt han gör, gör han med stor finurlighet och charm.

Förutom Julius består hans familj av mamma Melek, som jobbar inom äldreomsorgen och som motionerar regelbundet för att hålla sig i form, pappa Björn, som är författare och mest tänker på livets stora frågor och lillasyster Lydia, en sjövild tvååring med en fäbless för tandkräm.

Den första boken i den här helt nya serien utspelar sig under de sista veckorna av vårterminen i första klass.

(B. Wahlströms)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

107

Språk

Illustratör