Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Offerlek

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Carol Garner och hennes treårige son Charlie stiger på tunnelbanetåget vid Euston station lägger de inte märke till mannen som följer efter dem. Inte förrän Carol sätter nyckeln i dörrlåset blir hon medveten om honom – och då är det för sent.
Under loppet av några månader har fyra unga kvinnor blivit brutalt överfallna och mördade i London. Tillvägagångssätten skiljer sig åt men kommissarie Tom Thorne kan ändå upptäcka ett mönster. Slutsatsen han drar är skrämmande: det är inte en seriemördare polisen jagar utan två, som arbetar i par. Och bara genom att förstå hur deras samarbete fungerar kan man få stopp på dödandet. Men tiden rinner iväg och för varje kropp som hittas kan man vara säker på att det finns en till därute någonstans!
Efter den uppmärksammade debuten Sömntuta är Billingham nu tillbaka med en minst lika skrämmande och intensiv kriminalroman.Detta är en originell och oförutsägbar berättelse om hur en fullständigt känslokall människa kan manipulera en annan till att begå fruktansvärda handlingar.

(Minotaur)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Nicklin stod alldeles stilla och såg dem komma hand i hand rakt emot honom genom avgångshallen.
Hon var perfekt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

392

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk