Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tragiskt telegram

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

TRAGISKT TELEGRAM
I sin nya detektivroman presenterar Stieg Trenter något som alla deckarentusiaster länge har väntat på det perfekta mordet. Perfekt i det avseendet att mördaren har använt sig av en metod, som inte lämnar några spår efter sig. Den mördade tycks ha dött en naturlig död – en död utan några som helst orsaker.
Det hela började helt oskyldigt med att stjärnfotografen Harry Friberg en eftermiddag mötte en gammal skolkamrat, Curt Segher, i Centralbadets trädgård i hjärtat av Stockholm. Mötet måste firas och fram på kvällskröken hamnade man på en liten vickning hemma hos Curt. Och medan stämningen blev allt högre och festdeltagarna allt gladare, mördades en kvinna kallblodigt i våningen ovanpå.
Ingen hade anat sig till tragedin, det fanns inga ledtrådar och – vilket var det mest förbryllande – dödsorsaken var omöjlig att fastställa. Det fanns inga tecken på yttre våld, obduktionen visade inga spår av gifter och den mördade hade varit vid god hälsa. Polisen stod inför ett fullständigt obegripligt fall av "naturlig död", Och så började Harry Friberg och den lille skarpsinnige, hetlevrade polisintendenten Vesper Johnson jakten efter mördaren, en jakt som gick genom hela Europa och inte slutade förrän nere på italienska Rivieran. Där fick historien sin förklaring och upplösningen har den fascinerande dubbelsidighet, det spänningsladdade överraskningsmoment och den eleganta självklarhet, som blivit ett kännetecken på Stieg Trenters detektivromaner och som placerat honom i samma klass som de bästa anglosachsiska deckarstjärnorna.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

kriminalroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

317

Språk

Lisätietoja

Bonnier, 1948
Bonnier, 1952 (Trumfserien)
Aldus/Bonnier, 1964, 1968 (Delfinböckerna/Delfinserien)
Bonnier, 1983 (Bonnier pocket)
Bonnier, 1985, 1988, 1998