Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Med andra ögon

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Efter att ha förrått sin revolutionäre studentkamrat Haldin, flyr Razumov från St Petersburg till Genève. Där kommer han att dras in i en mörk och ond härva av ryska exilrevolutionärer. Spioner och konspiratörer.
Razumov befinner sig ett upphetsat sinnestillstånd, på gränsen till vansinne. Razumovs samvetskonflikter förvärras när han möter och förälskar sig i Haldins syster Natalia.
Med stor psykologisk skärpa och stegrande intensitet beskriver Conrad Razumovs fruktansvärda kamp mot yttre och inre vålnader.

Internationellt uppskattas Med andra ögon som en av Conrads viktigaste romaner. Här föreligger boken för första gången i svensk översättning. (Baksidestext, 1979)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Först och främst vill jag gärna redan från början slå fast att jag tyvärr saknar den fantasi och den hand med språket som skulle tarvas för att ge läsaren en verkligt fullödig bild av personligheten hos den man som på ryskt maner kallade sig Cyril Isidorsson - Kirylo Sidorovitj - Razumov.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

331

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk