Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Schahens miljarder

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Någonstans i världen finns nyckeln till schahens av Iran försvunna miljarder. Den som finner dem kan förändra hela den politiska bilden i mellanöstern.
Den unge engelsmannen Meredith Jones dras mot sin vilja med i jakten på den svindlande förmögenheten. Han är blåögt oskuldsfull, han har vant sig vid en bekväm tillvaro och han är inte särskilt intresserad av storpolitik.
Men nu gäller det hans liv. Han måste ta tillvara nästan glömda kunskaper och tvingas utveckla sidor hos sig själv som han inte ens anade fanns för att ha en chans. De sköna sötebrödsdagarna förvandlas till en skräcktid, en varm värld blir plötsligt iskall, allting blir kinesiska askar. Inget är vad det synes vara, vem är vän och vem är fiende, vem går att lita på och vem vill sätta kniven i hans rygg?
Jones måste resa från land till land, från kontinent till kontinent för att plocka pusselbitarna. Han bevakas och övervakas av krafter han inte känner till – det enda han handgripligt får lära sig är att man vill döda honom. Och för att överleva måste han svara med samma hänsynslösa mynt. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

- Allt är förfalskat. Utfört av mästare, men falskt. Allah fäller tårar inför detta skändliga dåd.
Säkerhetschefen Jaafar Fharamandi var så upprörd att han hade svårt att få fram orden.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

thriller

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

345

Förlag

Språk