Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Giftomans samtycke

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
I tidigare romaner har Ingrid Hesslander skildrat vår tids vuxna ungdom, deras yttre och inre problem i umgänget med den äldre generationen.
I Giftomans samtycke går författarinnan tillbaka i tiden och ger i romanens form nytt liv åt den ödesdigra kärlekshistorien mellan fröken Gustafva Voigtländer och den häftige, nyckfulle kapten Lagercrantz. Romanens huvudperson och händelseförloppet har en verklighetsgrund klarlagd genom samtida brev och rättegångshandlingar.
Motsättningen och misstänksamheten mellan far och dotter, första häftiga förälskelsen, enleveringens spänning, flyktens strapatser, skillnaden mellan manligt och kvinnligt psyke med äventyrslust och kort tålamod hos ena parten, verklighetssinne och seg tåga hos andra skildras med säkra berättartag av en författarinna som har stor människokunskap.
Giftomans samtycke har de förtjänster och den tjusning som man vill finna hos en levande tidsbild på verklighetsgrund och hos - en riktig roman.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
312
Förlag
Språk