Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Amuls blodshämnd

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Linnéa Fjällstedts nya roman är en oavbrutet spännande och fängslande berättelse om en familjs hårda slit och olycksöde i ett Sverige 100 år tillbaka i tiden. Det är en historia som överväldigar med sitt skarpa detaljarbete i verklighetsskildringen och kloka insikter i vår mänsklighets alla dimensioner. Linnéa Fjällstedt på toppen av sin berättarförmåga, med andra ord!

Livet blir otroligt hårt för det unga paret Abraham och Maria när de slår sig ned som nybyggare mitt ute i Lappmarken. De bygger sin egen stuga och röjer egen mark. Somrarna är korta, och vintrarna tycks pågå för evigt. Det är slutet av 1800-talet, nybyggartid.

De får flera barn som utgör deras framtidshopp och blivande hjälp i allt arbete. När de äldsta flickan är tolv år förs hon av fadern till byn för några månaders skolgång, och som gentjänst för hennes inkvartering skall han göra några dagverken åt storbonden. Men olyckan är framme och Abraham får en stock över sig och blir allvarligt skadad i nackkotorna. Resten av livet har han ständig värk.

Nästa gång slår ödet hårdare mot familjen. Två av pojkarna går ned sig i vaken som Maria har till vintertvätt. De drunknar, och sorgen lägger sig tung över hemmet.

Vilken tragedi skall härnäst drabba paret? Vilar det en förbannelse över Abrahams och Marias liv?

(Natur och Kultur)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

190

Språk