Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När Gud var en kanin

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

1968. Året för Majrevolten i Paris. Året då Martin Luther King förlorar livet för en dröm. Året då Eleanor Maud Portman föds.

Den unga Ellys värld formas av de som lever i den: hennes kärleksfulla men galet virriga föräldrar, en bästis som luktar pommes frites och som kan exotiska ord som "luder", en åldrande fjolla som steppar sin väg in i hennes liv, en Shirley Bassey-imitatör som följer i hans spår, och sist men inte minst en kanin som heter gud. I en barndom full av både vardagliga och ovanliga händelser är Ellys största trygghet hennes bror Joe.

Tjugo år senare står Elly och Joe som vuxna lika nära varandra som alltid. I alla fall fram till en solig morgon när en enda världsomvälvande händelse hotar att förstöra deras relation för alltid.

Det här är en bok om en bror och en syster. Det är en bok om hemligheter, barndom och om att växa upp. En bok om vänskap och familjeband, triumfer och tragedier och allt däremellan. Men mer än något annat är det en bok om kärlek i alla dess former.

(Basil)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Det var dagen för föreställningen och hon kom krypande ut ur skuggorna bakom scenen likt en gigantisk fågelspindel snarare än den bläckfisk som det var meningen att hon skulle föreställa, och när miss Grogney fick syn på henne skrek hon som om hon fått halsen uppskuren av Satan själv.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

333

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

324

Förlag

Språk

Översättare