Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett barn

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Berättelsen som avslutar Thomas Bernhards självbiografiska romansvit om hans barndom är sista och första delen på samma gång. Här skildrar han åren från födelsen i Nederländerna fram till dess trettonåringen börjar skolan i Salzburg. Fjärran från all idyll, även om ljusare ögonblick inte saknas, genomlever här ett barn en skräckens och förödmjukelsens tid. Det var också nazismens och krigets år.
Skandalen att vara född utom äktenskapet, moderns vardagsbekymmer och de ständiga förebråelserna att han förstört hennes liv överskuggar barndomsminnena. Bara tack vare kärleken till sin morfar avstod han från att ta livet av sig, bekänner Thomas Bernhard.
Klart, sakligt och inte utan besk humor berättar han om sina barndomsår i Ett barn, som bildar kulmen i Thomas Bernhards sällsamma romanserie om sitt liv.

(text från omslagsfliken)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

155

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

126

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Språk

Ingår i samlingsverket