Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Innan tiden runnit ut

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Leotas liv blev inte som hon hade tänkt sig. Med två barn och en krigsskadad man blev hon tvungen att flytta till sina svärföräldrar. Hon fick offra sitt eget liv och sin egen stolthet för att dölja andras misstag och hemligheter. Nu sitter hon ensam och övergiven av sina egna barn vid 84 års ålder. De vet inte om de hemligheter Leota dolt för deras skull, och nu är det för sent att förklara. Så kommer dotterdottern Annie på besök och allting börjar sakta förändras. Hon är beredd att börja om från början och tillsammans försöker de laga det som är trasigt. Men Leota är gammal och hemligheterna djupa och smärtsamma. Kommer familjen hinna försonas innan tiden runnit ut? Innan tiden runnit ut handlar om tre generationer kvinnor, om deras livsval, kärlekar och tro. Kampen om förståelse och förlåtelse mellan mor och dotter går som en röd tråd genom hela boken. Den värjer inte för de stora livsfrågorna och det som bär människor igenom svåra tider.

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Corban Solsek kände hur humöret sjönk och det drog ihop sig i magen när han upptäckte att han bara fått godkänt på sitt förarbete till terminens sociologiuppsats. Chocken gjorde att det hettade i ansiktet, men han blev snart iskall av vrede. Han hade slitit hårt med hela projektet. Han hade kontrollerat all information och alla källor, han hade tänkt igenom hur han skulle presentera sina idéer och gjort upp en arbetsplan. Han borde ha fått mer än godkänt! Hur kom detta sig? Han öppnade mappen och ögnade igenom de prydligt maskinskrivna sidorna i ett sökande efter rättelser, kommentarer, vad som helst som skulle kunna antyda varför han Inte hade fått vad han gjort sig förtjänt av.
Inte en enda röd bock någonstans. Ingen kommentar. Ingenting.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk