Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Krigets dårar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är sommaren 1917 och första världskriget håller på att förvandla Europa till ett slakthus. I England har Siegfried Sassoon, officer, gentleman och välkänd poet, publicerat ett brev som öppet kritiserar den brittiska militärledningen. Bara hans inflytelserika kontakter räddar honom från fängelset - istället placeras han på ett ogästvänligt militärsjukhus i Skottland som en av krigets dårar.

På Craiglockhart Castle möter han bland andra den karismatiske psykiatern Dr Rivers. Hans banbrytande behandlingsmetoder går ut på att bota patienterna från deras krigsskador - från deras skakningar, mardrömmar, dåliga nerver - för att sedan skicka dem tillbaka till skyttegravarna...

Krigets dårar (Regeneration, 1991) är en omstörtande antikrigsroman med lyriskt patos där fakta och fiktion vävs tätt samman. Det är första delen i den hyllade trilogin The Regeneration Triology vars sista del belönades med Bookerpriset. Biofilmen har nyss haft premiär i England och en teveserie är under inspelning.
(Wahsltröm & Widstrand)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

282

Språk

Översättare