Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gummi-Tarzan

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Gummi-Tarzan heter egentligen Ivan Olsen. Ivan är ganska liten och inte särskilt vacker. Han är inte ett dugg stark och kan inte spöa upp nån. Istället får Ivan Olsen en massa stryk själv - och ibland häller killarna vatten i byxorna på honom. Så har Ivan en pappa som kallar honom Gummi-Tarzan. Han vill att Ivan ska vara en riktig Tarzan, men det är han ju inte. Utom den dagen när han träffar en tvättäkta häxa, en riktig upp-och-ner-dag.
En berättelse full av humor om en liten vanlig kille som en dag inte alls är så vanlig. Att läsa högt eller läsa-själv för nybörjare.

(baksidestext)

Gummi-Tarzan heter egentligen Ivan Olsen. Han är inte speciellt stor snarare liten och tunn och inte speciellt snygg. Han är inte heller ett dugg stark och skulle aldrig kunna ge någon stryk. Istället får han själv en massa stryk. Varje dag. Och vissa dagar får han vatten i byxorna också. Ivans pappa drömmer om att ha en stark och modig son. Han försöker göra Ivan till en riktig Tarzan, fast misslyckas och ger honom namnet Gummi-Tarzan. Men så en dag stöter lille Ivan ihop med en alldeles verklig häxa, som vänder allt upp och ner.
9-12 år.
Ny utgåva.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
121
Språk
Utgivningstid
Sidantal
119
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Första svenska upplaga 1976. Första upplaga i denna version 2013
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
119
Förlag
Språk
Översättare