Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Isnätter

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Den 25:e maj år 1914 flöt en yxhuggen och skjuten manskropp iland på en holme söder om Mariehamn. Polisen kunde småningom säkra bevis och få fram vittnesmål som ledde till att fem personer ställdes inför rätta för mordet. Tre av dessa fick fällande dom i häradsrätten.
Förhistorien till dådet var dock lång och svårkontrollerad och domstolsutslaget kom att förändras kraftigt när målet fördes vidare till Kejserliga hovrätten och senare till Högsta domstolen.
Leo Löthman har intresserat sig för fallet i två decennier och framför här i romanform sin version av vad som kan ha drivit hyggligt folk till brutalt våld en vinternatt i havsbandet.
(Baksidestext)
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Det smällde borta i Sverige. Så sprakade en blixt av ljud genom havsisen och drog in bland de åländska skären innan det åter blev tyst och mörkt under stjärnorna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
300 [2]
Förlag
Språk