Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Isnätter

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den 25:e maj år 1914 flöt en yxhuggen och skjuten manskropp iland på en holme söder om Mariehamn. Polisen kunde småningom säkra bevis och få fram vittnesmål som ledde till att fem personer ställdes inför rätta för mordet. Tre av dessa fick fällande dom i häradsrätten.
Förhistorien till dådet var dock lång och svårkontrollerad och domstolsutslaget kom att förändras kraftigt när målet fördes vidare till Kejserliga hovrätten och senare till Högsta domstolen.
Leo Löthman har intresserat sig för fallet i två decennier och framför här i romanform sin version av vad som kan ha drivit hyggligt folk till brutalt våld en vinternatt i havsbandet.
(Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det smällde borta i Sverige. Så sprakade en blixt av ljud genom havsisen och drog in bland de åländska skären innan det åter blev tyst och mörkt under stjärnorna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

300 [2]

Förlag

Språk