Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rogers version

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bevisa Guds existens med hjälp av datorer? Vilken idé! Men den unge dataexperten Dale Kohler tror stenhårt på den. Han anser att den materiella världen omöjligt hade kunnat uppstå och bli till vad den är utan inblandning av något slags högre makt eller vilja. Han vill köra materiens uppbyggnad genom olika dataprogram för att få en bild av Guds agerande vid universums skapelse.
Dale söker upp teologilektorn Roger Lambert för att försöka utverka forskningsanslag från teologiska fakulteten. Är Dale ett snille eller galning? Eller bara en ovanligt osmaklig ung man? Roger lutar åt det sistnämnda. Hans erotisk uthungrade hustru är emellertid av annan mening. Hon lägger ut sina krokar för Dale och han kapitulerar inför hennes kättja. Eller är det bara som Roger tror? Är det sina egna sexuella fantasier som han projicerar på Dale?
Vi följer hela tiden Rogers version av skeendet, hans funderingar kring den fornkristne tänkaren Tertullianus och de frestelser han själv utsätts för - i form av en 19-årig systerdotter, en vulgär Afrodite nyss uppstigen ur badet.
Rogers version är en sinnrik och djupt personlig idéroman som visar John Updike från en sida vi vanligtvis inte förknippar med honom. Men mitt ibland gudsbevis, datorer och kvantmekanik visar sig också sedeskildraren Updike, likt Tertullianus högst medveten om att människan lever genom köttet.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[en roman]

Utgivningstid

Sidantal

294

Förlag

Språk

Översättare