Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Trettons sällskap

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Mörk magi i viktorianska London

Från mordiska tvillingar, varulvar och spöken till trolldom och MAGI! Ny, spännande slukarläsning av Gareth P. Jones, författaren till succéerna Tvillingarna Thorntwaites testamente och Familjen Considines förbannelse. Ett måste för alla som gillar Spiderwick, syskonen Baudelaire och familjen Addams!

London, 1891: Föräldralösa Esther och Tom blir påkomna i ett försök att stjäla från Lord Ringmore. Men i stället för att överlämna dem till polisen, anställer Lord Ringmore barnen. Men vad vill han egentligen med dem?

Blackwood är besatt av magi. Han plågas av tanken på döden, men är övertygad om att den går att övervinna. I sin ägo har han en bok som innehåller hemligheten bakom sann magi, men han kan inte komma åt innebörden på egen hand. Bara Tom och Esther kan hjälpa honom att närma sig dessa farliga hemligheter.

London, 2013: Amy, snart tretton år, trivs bäst när hon är på kyrkogården. En dag upptäcker hon en gravsten, som det endast står "Esther" på. En skata sitter uppflugen på gravstenen och börjar tala med henne. Han presenterar sig som Tom.

En skrämmande berättelse om magi och illusion, och en introduktion till en värld av trolldom. Läsning sker på egen risk!

(Bonnier Carlsen)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

374

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk