Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Förtvivlan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Två människor möts under ett dygn i Santiago på flykt undan en stor skuld de bär inom sig. Han är en berömd protestsångare som sedan militärkuppen levt i exil i Paris och nu återvänt till sitt hemland Chile. Hon är en ung kvinna som lämnat sin privilegierade uppväxtmiljö och börjat arbeta inom olika motståndsrörelser. Genom deras berättelser och de händelser de blir vittnen till växer bilden fram av ett Chile vars befolkning efter år av brutalitet och övervåld inte har annat kvar än sin förtvivlan och den desperata kampen för ett värdigt liv.

Förtvivlan, José Donosos stora roman om militärdiktaturens Chile, är en berättelse som med poetisk kraft och inlevelse skildrar gemenskapen och närheten mellan människor och den styrka som föds därur.

José Donoso från Chile står bredvid Gabriel Garcia Márquez, Mario Vargas Llosa och Carlos Fuentes i den författargeneration som skapat den moderna latinamerikanska prosan. Av hans romaner har på svenska tidigare utgivits Sommarslottet, 1985 och Trädgården bredvid, 1986.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

395

Språk

Översättare