Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Miraklet på Speedy Motors

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Passa dig tjockis. Och du också, du med de stora glasögonen. Du ska också passa dig!

Mma Ramotswe har aldrig tidigare tänkt på att det skulle finnas någon nackdel med att vara den mest välkända detektiven i Botswana. Inte förrän ett anonymt hotbrev anländer till detektivbyrån där hon och Mma Makutsi jobbar. Och Mma Ramotswes tro på att alla människor är goda skakas om rejält. Medan de försöker identifiera brevskrivaren har damerna flera andra fall att ta itu med, bland annat hjälper de en bortadopterad kvinna som vill hitta sin biologiska familj. Mr J.L.B. Matekoni däremot har fått kontakt med en läkare som tror sig kunna hjälpa Motholeli, Mma Ramotswes och J.L.B. Matekonis adoptivdotter, så att hon kan gå igen. Han är beredd att betala mycket pengar och tror på att ett mirakel ska kunna inträffa på bilverkstan Speedy Motors.

(Damm)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Den korrekta adressen till Precious Ramotswe, Botswanas främsta problemlösare - i den bemärkelsen att det var här man kunde hitta henne mellan klockan åtta på morgonen och klockan fem på eftermiddagen, utom när hon inte var där - var Damernas detektivbyrå, c/o Tlokweng Road Speedy Motors, Gaborone, Botswana. Detta "c/o" var föremål för viss oenighet mellan Mma Ramotswe och Grace Makutsi, hennes assistent och "kvinnliga högra hand" som hon uttryckte det.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

252

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk