Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dunkel över havsbandet

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Joh. Åkerholm har i sin nya roman återvänt till miljön i debutboken Folket i Lövbrunnen. Utskärslivet vid Kvarken under 1800-talets förra hälft var fullt av spänning och dramatik, och författaren har på ett fängslande sätt utnyttjat det rika stoffet.
Dunkel över havsbandet för oss till de yttersta skären där kampen för tillvaron kräver mod och förslagenhet. Fiskare oc säljägare, strandbärgare och vrakplundrare, flyktingar och >>överhetspersoner>> stiger levande fram, men i centrum för händelserna står två kvinnor, Abbens Ulrika på Stranden och hennes dotter Sanna. De är tecknade med klara konturer, de första kärleksupplevelsernas ungdomliga romantik och blodfulla begär, livets vardagsgärning präglad av seghet och styrka skildras med okonstlad realism. Den som trivs med skärgården och dess folk kommer också att trivas med Joh. Åkerholms nya roman.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

262

Språk