Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den sista kejsarinnan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Anchee Mins bästsäljande och kritikerrosade roman Kejsarinnan Orkidé var berättelsen om konkubinen som lyckades muta sig ända in i den kejserliga sängkammaren. IDen sista kejsarinnan får vi följa hennes starka styre i maktens absoluta centrum.

När berättelsen börjar har Orkidé blivit änka, och som mor till den bortgångne kejsarens enda manlige arvinge har hon intagit en formidabel maktposition. Men hon tvingas utstå hårt motstånd från alla håll och ställs inför en rad internationella såväl som inhemska politiska prövningar: Den ömsesidiga hatkärleken till japanerna, konflikterna med Ryssland, Frankrike och England, boxarupproret och det kinesiska folkets allmänna misstänksamhet gentemot västerlänningar.

Högfärdig häxa; blodtörstig, självisk och hänsynslös regent? Eller en omtänksam mor, som självuppoffrande gjorde vad hon kunde för att rädda sitt land? I Den sista kejsarinnan fortsätter Anchee Min att måla upp sin alternativa bild av kejsarinnan. Det är en stark historisk roman, en gränslöst intressant skildring av livet i det hermetiskt tillslutna kejserliga palatset och ett fängslande porträtt av en extraordinär kvinna.
(Wahlström & Widstrand).

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

356

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk