Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortom havet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Journalisten Sky Macpherson är vacker och intelligent. Hon är frånskild och bor ihop med sin mor i den lilla staden Butte i Montana och har ett ganska svalt förhållande med Greg. Uttråkad av det händelselösa livet på lokaltidningen drömmer hon om stora scoop, och kärleken, den där som får varenda nerv att spritta.
En dag ber chefredaktören henne att skriva en dödsruna över Midge Treacy, hustru till en av stadens mest inflytelserika invånare. Sky upptäcker att det ligger mer bakom hennes död än vad man vill ska komma fram och hon kastas in i en stor internationell skumraskaffär där IRA verkar ha ett finger med i spelet. Mitt i denna härva korsar Fergus Lynskey Skys väg, en attraktiv lärare från Irland som är i Montana på semester. Sky och Fergus blir hjälplöst förälskade, men Sky anar att det finns saker som Fergus försöker dölja för henne. Är han på semester eller är det bara en täckmantel? Vem är han egentligen, denne underbare man med ett dunkelt förflutet ... (baksidestext)

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Trinity College kokar. Lidelsen flammar på den gamla kullerstensbeläggningen på Front Square, där studenter och vanliga Dublinbor har samlats för att lyssna till ett kraftfullt fördömande av Blodiga söndagen.
Tretton civila ihjälskjutna av brittiska soldater i Derry - Londonderry, som britterna säger.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

429

Språk