Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fienden i spegeln

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Detta är den fristående uppföljaren till Den lejde mördaren, som utkommit i flera utgåvor i Sverige. När den boken slutade hade ett minutiöst planlagt stadsbesök av den kontroversiella författarinnan Sara Santanda slutat i blod och död. Gärningsmannen, Vuk, var spårlöst försvunnen. Nu börjar mardrömmen om, när världens hotbild drastiskt förändras efter terrordåden mot USA:s hjärta.

Mannen som kallades Vuk lever under falsk identitet i utkanten av Kaliforniens öken, dit han tar turister på överlevnadskurser. Han trivs med sin ganska vanliga amerikanska förortstillvaro med fru och barn, men kan aldrig känna sig riktigt säker på att spåren efter alla år som yrkesmördare helt har sopats igen. Så flyger terroristerna in i World Trade Center den 11 september och tillvaron för alla som lever på förfalskade dokument i USA rämnar. Så också för Vuk, som fängslas och pumpas på upplysningar om terroristnätverk med förgreningar in i det forna Jugoslavien. För att få maximal användning av honom, sprider man ut att han dödats i ett flyktförsök...

I Köpenhamn samlas samtidigt i hemlighet en liten grupp människor under ledning av Per Toftlund, med uppgift att kartlägga terrorhot mot Danmark. I gruppen ingår Aisha, muslimsk akademiker, och mellan henne och Per växer något fram som kan bli mer än vänskap, alltmedan Pers äktenskap knakar under de påfrestningar som det isolerade spa-ningsarbetet innebär. Gruppens första indikation på att Danmark kanske inte är så skyddat som de trott är när en vanlig arabisk affärsman plötsligt visar sig ha helt olika identiteter: i Köpenhamn som välklädd västerlänning som rör sig i de bästa kretsar, i London med en helt annan, fundamentalistisk framtoning. Och någonstans finns beröringspunkter till den man som ofta dyker upp i Per Toftlunds värsta mardrömmar: Vuk, vars framfarter kostat flera människor som stått Per nära livet... (Prisma)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk

Översättare