Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nekromantikerns ensamhet 1

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I sjätte volymen av den uppskattade fantasyserien Svärdens väktare – som även kallas Rämnans krönika – kommer Mörkret till Evial. De sista barriärerna håller på att raseras. Mörkret uppträder som trolldom med inslag av alvblod i Salador, som talande zombier i underjordiska grottor och som vidunder i Ormskogen. Fess, som är krigare, trollkarl och nekromantiker, gissar sig till vad som är den verkliga källan till Evials olyckor och hur han skall kunna motstå Ondskan. Men med fanatikers envishet anklagar inkvisitorerna nekromantikern för allt och jagar in honom i den ena fällan efter den andra. Fess lyckas undgå att bli bränd på bål. Men priset blir högt – han offrar såväl sin själ som sitt blod när han byter autodaféns eld mot stridens hetta. Nu inleds en drabbningen som förändrar världens öde.

(Ersatz)

Svärdens väktare är en serie av tolv fristående böcker. Perumov utsågs 2004 till Europas bäste inom genren och valdes 2007 för andra gången till årets fantasyförfattare i Ryssland.

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk